Generalforsamling hos Nr. Løgum Seniorer

Onsdag d. 5. februar 2020 afholdes generalforsamling kl. 14.00 i Menighedslokalet. Da det er 100 år siden genforeningen, kommer Jørn Buch og fortæller om genforeningen:

Hvorfor blev Sønderjylland delt? Hvorfor kom grænsen til at gå, hvor vi kender den i dag? Kunne grænsen være blevet trukket anderledes? Er den dansk-tyske grænse trukket retfærdigt? Disse og man andre spørgsmål vil blive besvaret i foredraget om Genforeningen i 1920.

Da tyskerne i 1914 fejrede 50-året for sejren over Danmark i 1864, var der ikke mange der troede, at Genforeningen var så tæt på. Men krigens udvikling gav danskerne en mulighed for at stemme sig hjem til Danmark den 10. februar 1920. Men der var to afstemninger, den anden i zone 2 den 14. marts 1920.

Foredraget vil gøre rede for diskussionen om grænsens forløb, men vil også komme ind på, at grænsen ikke er en historisk grænse, men en demokratisk sindelagsgrænse.

Arrangementet har fået støtte fra Lokalforeningspuljen under ISOBRO og er for alle, men kun medlemmer kan stemme til generalforsamlingen.

Skriv et svar